Terug naar het overzicht

Parkmanagement Foodcenter Reijerwaard

voorbereidende werkzaamheden Park concepts gestart

Inmiddels draait de motor op volle toeren; Park concepts gaat in opdracht van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard   het parkmanagement voor Foodcenter Reijerwaard vorm geven.

De gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Rotterdam hebben gezamenlijk de ontwikkeling van Nieuw Reijerwaard op zich genomen. Het gebied staat de komende jaren een grote verandering te wachten. Tot 2012 was het gebied in gebruik voor agrarische doeleinden en glastuinbouw, dit maakt nu plaats voor bedrijvigheid in de agro-vers-foodsector. De Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) is het uitvoeringsorgaan dat het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard gaat realiseren.

Foodcenter Reijerwaard is een totale ontwikkeling van ca 142 ha. op het verkeersknooppunt Ridderster (knooppunt A15 en A16), met zo’n 96 ha. netto uitgeefbaar.

De Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard wil voorop staan als het meest duurzame agro/vers/food-logistieke bedrijventerrein van Europa.

Naast de basis beheertaken zullen voor alle stakeholders diensten en faciliteiten worden ontwikkeld, van duurzaamheid tot mobiliteit. Ook de aanpalende bedrijventerreinen kunnen hiervan gebruik maken.