Duurzaamheid en circulariteit

Vandaag de dag kunnen we niet meer om duurzaamheid en circulariteit heen. Twee onmisbare factoren; ook voor vastgoed, bedrijventerreinen en werklocaties. Doordat we steeds bewuster worden van de noodzaak van een duurzame en circulaire economie, worden de verwachtingen en eisen van zowel de eigenaar evenals de gebruiker steeds hoger. Duurzaamheid en circulariteit zijn hierdoor al langere tijd hot items en we hebben intussen al vele uitkomsten voorbij zien komen. Bio-vergisting, cradle-to-cradle, groene daken, warmte-koudeopslag, zonnepanelen en het delen van energie zijn hier slechts een paar voorbeelden van. Maar hoe past men dit nou concreet toe binnen een bedrijf of gebied? Wat is haalbaar en wat zijn de effecten? En vooral ook belangrijk: hoe ver gaat men uiteindelijk?

Het antwoord op deze vragen is vaak lastiger en complexer te achterhalen dan aanvankelijk wordt gedacht. Er zijn bijzonder veel aspecten waar men rekening mee dient te houden en er is vaak ook meer mogelijk dan gedacht. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan het slim omgaan met de middelen die u al tot uw beschikking heeft of wellicht is uw gewenste oplossing wel subsidiabel. 

Van verkenning tot implementatie

Vanuit jarenlange ervaring helpt Park concepts® ontwikkelaars, eigenaars en beheerders bij het invoeren en doorvoeren van duurzaamheid en circulariteit binnen het bedrijf, bedrijventerrein en de werklocatie. Als vervolg op een eerste verkenning, wordt een gedegen onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden en gewenste oplossingen. Hierbij wordt de haalbaarheid dan wel de effecten van specifieke voorzieningen of oplossingen evenals de financiële consequenties bepaald, zoals het effect op investeringen of servicekosten.

Bent u voornemens om duurzaamheid en circulariteit door te voeren binnen uw bedrijf, bedrijventerrein of werklocatie? Neem contact met ons op: wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden door te spreken.

Downloads

› Onderwerpen verduurzaming gebieden › verduurzaming werklocaties