Ontwikkeling bedrijventerreinen

De ontwikkeling van bedrijventerreinen is anno 2017 sterk veranderd. Aangezien er tegenwoordig weinig nieuwe bedrijventerreinen worden aangelegd en ontwikkeld, wordt de verdere ontwikkeling van bestaande bedrijventerrein steeds belangrijker. Het bedrijventerrein moet voordelen (en het liefst ook kansen) bieden voor de bedrijven. Daarnaast moeten de bedrijven aansluiting kunnen vinden bij het bedrijventerrein waar zij zich vestigen. Door de huidige trends en ontwikkelingen – waar nieuwe en bestaande bedrijven uiteraard sterk op inspelen – worden duurzaamheid en technologie bij de ontwikkeling van bedrijventerreinen steeds belangrijkere pijlers.
 

Duurzame ontwikkeling bedrijventerreinen

Vandaag de dag krijgt het duurzaamheidsaspect in het algemeen een steeds grotere rol en zo ook bij de ontwikkeling van het bedrijventerrein. Bedrijven hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid binnen hun organisatie en duurzame bedrijfsvoering. Dit betekent dat de locatie waar zij zich vestigen niet kan achterblijven. De locatie draagt immers bij aan de eerste indruk van het bedrijf, oftewel het bedrijventerrein fungeert tevens als visitekaartje. Hiervoor moet de ontwikkeling van het bedrijventerrein en alle bijbehorende faciliteiten aansluiten bij de ontwikkeling van de bedrijven die zich willen vestigen of hebben gevestigd op het bedrijventerrein.
 

Bedrijventerrein ontwikkeling en technologie

De technologie ontwikkelt zich enorm snel en ook dit heeft invloed op het beheer en de inrichting van bedrijventerreinen. Zo is beheer op afstand steeds gemakkelijker te organiseren en worden zaken op een steeds slimmere manier aangepakt. Hierbij kan men bijvoorbeeld denken aan integrale beveiliging van het bedrijventerrein, het slim monitoren van het verkeer op het terrein of het toepassen van technologische tools bij de inrichting van een community.

Meer weten wat Park concepts® voor uw bedrijventerrein en ontwikkeling kan betekenen? Wij gaan graag met u in gesprek!